Jumaat, September 26, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Fitri


Dikesempatan ni.. kami sekeluarga nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN.. halalkan segalanya..

raya ni jgk farah cukup 3 thn (ni kalau ikut bln Islam la).. semlm tetiba je masa aku tgh drive blk umah lps keje dia dah mintak kek.... dia cakap 

F : Ibu, farah nak kek

I : farah tepon ayah, suruh ayah beli kek.. ayah ada kat pasar ramadhan sekarang ni..

F : (dgn pantas capai hp aku) hello, ayah, farah nak kek.. kek happy beday 2U yg ada lilin yg   boleh tiup tau.. (dia ulang ayat tu 4-5 kali...) ok, bye..

I : (terkejut, terus pandang farah, aku ingatkan dia nak kek biasa je) farah nak kek apa??

F : farah, nak kek happy beday 2U la.. nak tiup lilin.. (mcm faham je beday dia dah dkt)

I : nnt la kita beli, beday farah kan lambat lg..

F : farah nak kek..

I : ye la, ye la..

bila blk umah, jumpa ayah dia.. terus dia tanya lg pasal kek.. last2 kena la jgk ayah dia janji nak belikan..

hmm..pandai je dia mintak kek.. nasib baik kek je.. kalau dia mintak present ntah apa2 kan ke susah plak nnt.. may be coz  thn lps aku buat open house raya dgn sambut birthday dia skali.. masa open house tu ada kek siap dgn lilin utk dia tiup.. pas tu ramai lak org dtg umah.. sbb tu kok dia ingat bila raya je.. mesti sambut birthday dia.. sedangkan org dtg umah coz nak raya, bukan nak sambut birthday dia..

budak-budak kan..kuat btol ingatan diorg..

3 ulasan:

edaleeja berkata...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin

salzahari berkata...

Selamat Hari raya Ina !!

tak sangka hang letak Fp aku dlm blog hang..anyway, pls visit blog aku :

http://salfaryna-mypreciousgift.blogspot.com/

JHaZKiTaRo berkata...

salam syawal dari bumi Dublin, Ireland. Jemput2lah singgah ke blog hamba.. :)