Rabu, Julai 04, 2012

Assalamualaikum..

Kita as org Islam, nak masuk rumah kena bg salam walaupun kat umah tu tak de org kan.. supaya penunggu kat umah tu akan keluar.. sama la cam umah aku di alam maya ni.. dah berkurun tak masuk.. dah 6 bln dah.. mmg penuh dgn sawang, habuk segala la kan...

Dah kerajaan bg cuti bersalin 3 bln (alasan je ni ;) )..

Aku jenguk sini pun sbb kesian kat umah aku nih.. dah lama sagt takjenguk.. aku nak letak gambar permata-permata hati aku yg dah bertambah jd 3 nih.. walaupun yg ketiga tu dah nak masuk 4 bln..

So tgk gambar je la ek.. aku still tak de idea nak conteng-conteng kat sini..


Rabu, Januari 18, 2012

Macam sapa??

kalau nak di  bandingkan antara kakak farah &abang afiq..bakal baby baru ni muka cam sapa ek ???

My new baby girl in the womb (@31 wks)

Kakak Farah (@2++ yrs old -aku malas  nak scan gambar dia  masa kecik   )
Abg Afiq (Masa 1 month old)

Isnin, Januari 16, 2012

Macam-Macam Ada

hmmm... blogku dah bersarang berhabuk & bermacam-macam lagi...
makin malas nak update... mcm-mcm nak cerita.. tp tak tau  nak cerita cemana...

ok cerita 1:
aku dah abih jd student.. even though blom convo.. tp dah blk bekerja.. so dah bukan student lg dah.. dah jd pekerja "saya yang menurut perintah" la starting 30/12/2011 walaupun aku nyer research report blom approve lg... & skarang dah jd makin manja coz hubby dah jd driver/peneman setia, mengambil & menghantar aku pergi/blk opis.. katanya kesian tgk aku yg makin tak larat nak jln coz dah almost 8 bln pregnant...

cerita 2 :
kakak farah dah standard 1.. dia excited sgt masuk standard 1.. ibu & ayah pun sama excited walaupun rasa cam sedih gak sbb dia dah besar.. cepat je kan masa berlalu... banyak gak amik gambar dia masa 1st day of school.. tp gambar tu ada dlm my hp, lupa la plak nak bwk cable utk transfer gambar tu ke pc.. nnt la.. kalau ibu rajin ibu upload..

cerita 3 :
as for abang afiq yg masih mengaku & kekadang menggelarkan dirinya "adik".. lately makin mengada2.. dah dpt rasa kot yg dia bakal ada pesaing w'pun masa adik nye lahir nnt dia dah 2 thn 7 bln.. kekadang tu mmg angin jgk nak melayan karenah dia tu.. ye la dgn kita yg dah penat seharian kat opis, pas tu penat bwk perut yg makin besar.. mengucap je la bebanyak..

cerita 4 :
baby kat dlm perut ni makin kuat menendang... kekadang senak jdnya... rasanya dia besar skit kot dr kakak & abg dia.. bila buat 3d/4d scan last saturday (14/1/12) muka dia mcm muka abg, bulat je.. mcm ibu kot.. tak mcm kakak.. kakak muka bujur cam ayah.. nak tgk muka baby ni bleh check kat fb aku...

tu je la stakat ni.. bila nak sampai mood rajin ek.. patutnya environment baru kena mood pun berubah.. may be sbb penat bwk perut kot ;).. till then.. bobbye..

Jumaat, November 04, 2011

Happy Birthday Kakak...

Kali ni kakak farah celebrate her 6th birthday kat sekolah dia.. dgn kawan kelas dia.. Last year kami celebrate birthday kakak kat umah je coz masa birthday dia tu sekolah dia tutup coz cuti depavali... So thn ni tertunai la hasrat dia nak celebrate dgn kawan-kawan dia kat sekolah...

So Just enjoy her pics kat kelas..




Kat bawah ni ada vidoe sket masa tgh celebrate tuh... kualiti kureng sket coz pakai handphone murah je ;)

video

Selasa, Ogos 09, 2011

Happy Birthday My Lil Prince!!!

Hmm.. hari ni genaplah 2 thn si kecik ibu nih..
Tak sangka, cepat je dah 2 thn...
Tak lama lg nak jadi abang la pulak kan ;)

Apa pu ibu doakan Afiq jadi anak yang baik, anak yang soleh.. seperti makna nama mu nak... Muhammad Afiq Haneef  "Yang Terpuji, Amat Pemurah & Berilmu, Muslim yang teguh, yang lurus, bersih, suci"...

Ibu pilih & letak koleksi beberapa gambar Afiq yang ada beribu lemon tu dari umur 1 hari sampai la skarang..



















Isnin, Ogos 08, 2011

@8 weeks

alhamdulillah.. dah masuk 8 weeks.. td pi scan lg.. dr nak tgk progress cyst makin mengecut or makin membesar...

slps di 'scan' dr cakap "hmm.. mcm kurang sket dr yg kita scan dulu.."
pas tu pusing2 tgk progress baby lak...
dr cakap lg "hmmm... cantik fetus ni, heart beat pun dah kuat"...

alhamdulillah sekali lg..
dr tanya plak "awak puasa ke?"
aku jawab "alhamdulillah, stakat ni boleh lg..."
pas tu, aku dah tak payah buat follow up check lg utk cyst tu.. just dtg utk monthly checkup je nnt masa 12 weeks..

alhamdulillah.. moga dipermudahkan...

ni pic scan yg terbaru..

The baby, as printed on pic EDD is on 16/03/2012

The cyst, last 2 weeks 2.77 x 2.60 cm
yg td 2.71 x 2.3 cm.. dah kecik sket

Isnin, Ogos 01, 2011

Menu apa untuk berbuka ari ni??

Hmm... biasa la.. dah jadi isteri & ibu ni.. kena la masak.. ditambah bln posa ni... & kebetulan si sulung "Farah" dah start belajar puasa.. so igt nak masak yg best sket la..

So apa menu korang ari ni... as for my family.. aku masak...

  1. Nasi Daging
  2. Air Asam Kerisik (utk ibu & ayah)
  3. Sup Daging (untuk farah & afiq)
  4. Cucur Jagung berudang
  5. Karipap (dah siap buat ptg smlm & simpan dln freezer ;) )
  6. Buah honey dew
  7. Air mango sunquick
hmmm.. banyak jugak ek... uish.. apa pulak utk esok... rasa cam nak prepare bhn utk buat popia la mlm ni... bleh goreng utk berbuka esok..

so apa pulak menu korang ??