Jumaat, Oktober 24, 2008

uish.. cuci sket..

wah.. lamanye tak bukak blog ni.. dah bersawang dah... ni aku nak cuci sket..

lps raya je.. mcm2 keje menunggu.. dgn kelas dgn seminar + open department berturut-turut(semua dept kat sini buat jamuan... jimat duit lps raya nih ;)).. tambah-tambah minggu2 terakhir syawal ni.. lg banyak org buat mkn2..bukan jamuan raya je, kenduri kawin pun ada.. mmg jimat btol duit aku lps raya ni.. aku je yg tak buat jamuan raya thn ni.. dah ramai org tanya aku & hubby "tak buat open house ke thn ni??".. susah gak nak jawab soklan cam ni.. ye la biasa nya aku buat la sket mkn2 panggil
kawan2 dtg umah.. pastu thn ni tak buat.. mmg la org tanya.. bukan aku tak nak buat ye kawan2.. sebenarnya hajat dihati mmg nak buat.. tp rasanya di "postpone" may be lps raya haji kot.. ni planning aku & hubby la.. nape ek aku nak buat lps raya haji?? jawapannya.. insyaAllah may be masa tu aku dah masuk umah baru, umah sendiri... so, terus buat house warming la.. yess.. umah sendiri.. senang sket.. la ni dok menyewa umah org, nak buat apa pun susah.. Alhamdulillah, siap jgk umah kami.. sesapa nak bg petua nak decorate umah, bleh bg info kat aku ek..

tu citer pasal umah baru.. sebelum masuk umah baru.. mesti la nak pasang grill, cuci & buat apa yg patutkan.. ni ha, umah yg aku dok skarang ni.. cemana ek nak start packing?? aku dah pening... tak tau nak start kat mana.. sesapa ada cadangan?? boleh usulkan.. nak tolong packing pun bleh gak ;)

p/s : sesapa nak beli umah kat rawang.. hubby ku nak jual umah yg dia beli kat sana.. harga bleh dibincangkan..

6 ulasan:

salzahari berkata...

TAHNIAH! Tahniah...rumah baru, di mana pulak?

Nak jual rmh di rawang,rmh aku pung tak terjual. ahaks!

sama la kes dgn korang...cdg nak buat gak mkn2 utk jiran dan kwn2,tp baik tunggulah lps masuk rumah baru terus buat!

kemas brg yg penting dulu ar...buat checklist!

cas berkata...

heh, ena..congrats. nanti jemput aku tau. mm, aku buat tpt tido dulu sblm apa2:)

Juraimee berkata...

pertama - tahniah sebab akan masuk ruamh baru

kedua - Petua & pesanan... senang jer.. kalau nafsu besar.. sila la sediakan duit dua tiga lori

ketiga - cess.. aku jemput makan2 kat rumah aku deepavali tuh takmo datang yek... penat buat invitation tuh...

keempat - bye

ridzna berkata...

sal : umah baru still kat puchong, dkt je dgn umah sewa skarang cuma taman je lain.

cas : uihs.. aku mesti jemput.. tak pa umah aku tu banyak bilik (10 bilik termasuk bilik air & stor), ko pilih je mana ko nak ;)

ridzna berkata...

juraimee,
pertama : thanks
kedua : pasal duit tu mmg masalah la sket, lain ler kalau ko nak dermakan sket :)
ketiga : mana ada aku dpt ko nyer invitation.. ooo, buat mkn2 tak jemput aku ek
keempat : bye

merubesttau berkata...

cara paling mudah nak berpindah rumah ialah jgn beli banyak barang. lagi sket barang kepunyaan anda, lagi mudah nk pindah...