Isnin, Ogos 04, 2008

I'm Back

I'm back.. dah seminggu tinggalkan blog nih.. Last week kunun2 pi outstation kat JB ingat nak holiday skali.. at last tak jadi.. aku sendiri yg menjadikan holiday tu tak jadi coz aku yg tak sihat.. badan dah rasa seram sejuk cam nak demam dah.. sian farah.. tak leh nak jalan-jalan.. tp farah sendiri pun nak balik coz dia cakap "tak best la johor bahru ni.. jom la kita balik".. tp sempat la bawak mem kecik tu pi danga bay.. main kat funfair danga bay tu... tak de la best sgt (coz ibu & ayah yg kena keluar duit bg mem kecik main kat situ hehehe..)

ni ada some pic masa farah main kat funfair danga bay

masa naik nemo ride, farah kena naik sorang2 coz permainan tu juz 4 kids.. ibu ni mmg tak nak bg farah naik mulanya.. ye la budak blom masuk 3 thn.. dia menjerit-jerit nak jugak & ayah pun kasi la.. sebelum naik ibu siap pesan suruh farah pegang kuat coz benda tu tak de safety belt, juz palang besi besa-besa je.. dah la dia sorang je yg naik ride tu.. tak de budak lain... pas tu india tu on je button, nemo tu pun gerak la... ingatkan nemo tu gerak slow je, ghopanya laju.. rasa cam nak luruh jantung ibu nengok farah berpusing2 dgn nemo.. dah la anakku tu slim.. bleh terbang rasanya kalau dia tak pegang betul2.. tp farah selamba je kat atas nemo tu.. siap bleh lambai2 kat ayah & ibu... bila nemo stop je.. terus ibu pi pegang farah.. dia bleh cakap "best la ibu.. nak naik lg.. farah tak takut pun.." ibu terus cakap "dah.. dah.. tak leh naik lg dah.. jom la kita balik".. takut la ibu.. dah la anak aku sorang tu je.. kalau jadi apa-apa.. uih.. tak leh nak bayang kan...
lepas main lepak tepi pantai jab.. pas tu terus balik hotel... sampai hotel kul 11.30pm..bersihkan diri terus tdo coz esoknya ada kelas lg..

ari khamis ptg bertolak blk ke puchong.. pas tu bermalas-malasan la kat umah & bawak jenjalan ujung minggu.. ari ni dah kena masuk keja blk.. masuk ke ke opis.. terkejut nengok benda atas meja bersepah.. mak ai.. banyak tul keje menanti.. dah la 7-9/8 ni nak kena pi kem motivasi lg.. & next week ada kursus lg.. rasa cam lemah je lutut nengok sumer tu.. sib baik dah settle dah separuh.. tinggal sikit je lg.. (tu yg sempat jengok blog ni kejab.. hehehe)

cheq nak sambung gheja la pulak.. habis awai senang sket ati.. ptg ni bleh lepak sket.. hehehe

2 ulasan:

aramis2177 berkata...

Ina.....berani noo si kecik tu naik ride sorang2....tapi kalau dah nama budak2 tu mmg depa xtau takut noo....sama laaa ngan anak2 farah nih....kita yg kat bawah ni sikit punya saspen...depa relax jaaa.....huhuhu.....

ridzna berkata...

tu la.. kita yg kecut perut tgk depa dia dok pusing-pusing dgn nemo tu.. tu la budak.. tak dak istilah takut dalam kamus depa..