Selasa, Ogos 05, 2008

Big Fat Positive (BFP)

Petang semalam pi klinik.. ada mission sket.. hehehe.. bila sampai klinik terus register then amik urine.. pas tu farah lak buat "projek kek coklat" kat situ.. masuk toilet cuci apa yg patut, then keluar je dari toilet.. dengar bunyi ting tong... tengok nombor 38.. ha.. dah sampai turn.. masuk jumpa dr.. pas tu bermula la borak2 dgn dr zaidi (Dr feveret aku Dr Noorbila cuti lak time ni, so kena la jumpa dr zaidi)..

Dr : Ha.. azlina.. sakit apa..
Me : Tadi kan saya buat urine test..
Dr : Mmg pun.. ni la result dia.. awak tgk sendiri
Me : (.... tersenyap sekejap.. pas tu.. ) apa maksudnye ni dr??
Dr : Saya anggapkan ni positive la..
Me : Tp kan cam nampak tak nampak je..
Dr : Mmg la.. tp buat masa skarang saya "presume" positive dulu la.. lagipun awak dtg dah ptg sgt.. kalau nak btol2.. kena check waktu pg.. may be awal lg.. awak try lg seminggu ke
Me : Akceli saya nak kena pi kem motivasi khamis ni.. kalau confirm.. mesti diorg tak menggalakkan saya pi.. lg pun saya ada history b4 this..
Dr : Ok la, saya buat surat.. nnt awak forward pd bos awak.. tp kalau tak pi kem tak de effect apa2 kan..
Me : (dlm hati.. hoooraayy tak payah pi kem) tak de.. tak de.. saja je depa buat kem.. nak abih kan bajet
Dr : Ok..
Me : Ok.. thanks dr..

Lps amik je surat dr kaunter.. terus blk umah.. sambil drive tu tersenyum simpul aku sorang2... Bestnyer2.. at last.. aku pregnant lg.. hoorrrayyy..
Pg td buat test sendiri.. masa tu nampak clear btol.. maksudnya.. confirm la..
This is my third pregnancy.. harap2 menjadi la.. takut sgt sejarah lama berulang kembali.. harap semua doakan aku ek..

2 ulasan:

aramis2177 berkata...

Ina....
Tahniah!waaa.....dah confirm pregnant laaa....hjuhuhuhu..syoknyaaa....
jaga diri elok2...awai2 pregnancy ni kan....fragile sgt!farah doakan semua berjalan lancar utk ina naaa.....
jaga diri!

ridzna berkata...

hmm.. excited sgt.. harap2 this third pregnancy menjadi la.. thank utk doa farah.. moga makbul doa org kat tanah arab ni kan.. coz dah dkt dgn tanah haram.. :)