Isnin, Januari 25, 2010

Afiq in action...

tgh sibuk tgk feveret kartun - higglytown heroes kat disney channel.. panggil pun tak layan..

ni citer afiq lak.. asyik citer pasal farah je.. afiq skarang dah 5 bln stengah dah.. dia skarang dah start on solid food.. ni pun setelah "di nasihatkan" oleh dr lps checkup 5 month last 2 weeks coz dr tu cakap dia nengok si afiq ni cam dah bleh bg makan.. ing
atkan nak tunggu dia 6 moth dulu baru nak bg solid food.. bila dr dah bg green light.. so, lps je checkup tu, terus blk umah & try bg dia air nasik dulu.. nak tgk dia ok tak.. bila nengo dia minum air nasi tu cam sedap je.. so ada la dlm 2 hari kot bekalkan dia air nasi kat babysitter dia.. pas tu babysitter dia cakap dia nak try bg bubur nasi yg dah di "blend".. bila dpt komen yg best dr babysitter tu.. terus la on je bg dia bubur nasi.. nengok dia mkn bubur nasi tu cam sedap je.. mcm org lapar sgt.. w'pun bubur nasi tu ada mcm2 bahan.. ada ayam, kentang, carrot & bayam tanpa garam, tp dr cara dia mkn, mcm org lapar sgt.. kalau lambat suap je, bising mulut dia..

ni ada some pic masa tgh suap dia mkn.. ni farah le jd cameraman nye...

get set.. ready.. ummm

1 cup dlm masa 10 minit.. licin...

kakak pun nak enterframe.. si kecik ni mmg pantang dgn rambut.. terus tarik...

2 ulasan:

Mask-roll berkata...

wah afiq dah hensem...rambut dah lebat! jap jer dah berubah... dah cam lain dah muker afiq...dak2 kck nie...muker berubah2 kan??

ridzna berkata...

dah ibu dia chomel.. mesti anak hensem ;) tu la.. kalu tgk dia masa baru lahir compare dgn skarang mmg berubah la.. satu je tak berubah.. muka yg boolat tu..