Rabu, Disember 02, 2009

Rindukan saat itu...


tetiba aku rasa aku rindu saat farah kecik dulu.. mcm sedih je tgk dia dah besar.. dah tak perlukan sgt ibu.. dah bleh berdikari.. mmg best tgk dia dah boleh berdikari sendiri.. tp rasa cam sedih gak bila kita nak tolong dia dah tak nak.. dia cakap "farah boleh buat sendiri.. farah kan dah besar.. farah dah jadi kakak" bila dia cakap cam tu aku terus jd sedih..

hmmm... smlm masa nak dinner ajak farah mkn skali..

ibu : farah meh mkn

farah : bukan farah la.. kakak..

ibu : ok, la... kakak meh makan..

farah : nnt la, kakak nak kemas mainan ni dulu.. kakak kan kena kemas, lps main kena kemas..

ibu : tak pe la, meh mkn dulu.. nnt kan farah nak main blk.. nnt ibu tolong farah kemas (aku still panggil dia farah w'pun dah byk kali dia suruh panggil dia kakak)

farah : kakak nak kemas sendiri, ibu tak payah tolong...

ibu : x pela, nnt ibu tolong farah kemas la, meh la kita mkn dulu..

farah : ibu mkn la dulu, kakak nak kemas sampai abih..


aku tunggu dia kemas lambat sgt, aku pun nak la tolong dia kemas.. siap dia marahkan aku jgn kacau dia kemas.. dia kata dia dah besar & bleh kemas sendiri.. aku suka sbb dia nak buat sendiri.. tp sedih sbb aku rasa cam dia dah jauh dr aku, cam dah tak perlukan aku.. skrang sejak dia ada adik, mmg sumer dia nak buat sendiri.. hmmm, tu baru kecik blom sekolah lg, nnt kalu dah sekolah, dah ada kwn ramai cemana ek?? lg satu, kalu dia dah besar, dah kawin.. lg la dia jauh dr aku.. cemana aku nak belajar terima keadaan tu ek.. aku tak leh nak bayang :(

farah & afiq

5 ulasan:

zakiyah a.k.a che kiah berkata...

mcm tu la amaknya mak kita rs ms nk lepaskan kita dl kan?
tu la..anak2 dh besar tp as a mother we still see them as a kid..mmg sifat semulajadi ibu - penuh kasih sayang

che kiah

cas berkata...

Ena, kita akan tempuhi benda ni bersamaaa...huhu..
Ck: you are absolutely correct, camtu lah rasa agaknya bila kita pi naik gunung dgn "ntah sapa2 ntah" kan?

Mask-roll berkata...

wah..gud girl la farah...
ala kak...lambt lg tu..hohohoho... biaselah hidup..putar2..same je akhirnye...

ridzna berkata...

ck, cas & mas - nak buat cemana.. naluri ibu.. kekadang suka gak bila farah bleh buat keje sendiri.. tp kekadang sedih gak bila kita nak tolong dia tak nak.. sumer ibu akan lalui benda ni..

Juraimee berkata...

macam-macma l;a pompuan nih.. huhuuhuh..
:-))