Khamis, April 29, 2010

sedih :(

sedih.. handphone ilanggggggggggggggg..... rasa mcm lost.. tak de arah tujuan...tau tak cemana bleh ilang.. ptg smlm dlm kul 6pm anak ku si farah syaafiah dengan baik hatinya mendermakan hp tu ntah pd sapa2... dia tinggalkan hp tu atas meja kat lobby kat opis aku ni.. sekejab je.. dah lesap.. bila try call pakai hp hubby, ada sorang lady jawab.. "Please try again later".. berpuluh kali call, lady tu gak yg jawab... maksudnya mmg dah selamat la hp tu, kalu nak kata battery abis tipu la.. aku baru je charge..

dah satu hal lak aku nak kena call ma*is centre, utk block sim card, pas tu kena pi ma*is centre kat sun*ay pi*amid utk amik replacemant card.. sib baik hp lama bleh pakai lg.. so, ari ni aku masih bleh contact org la, tp yg sadis nyer.. aku nak blk aku nyer memory card 1G aku kat phone yg ilang tu... kat dlm memory card tu penuh mcm2.. segala contact no, gambar & byk lg la... tolong.. sapa jumpa aku blanja mkn....

farah tak nak aku bebel pasal hp yg ilang tu, dia buat dialog cenggini kat aku :

farah : ibu, farah dah buat salah... farah mintak maap ek...

ibu : (terdiam, tak sangka anak aku buat ayat sadis cam tu, nak marah pun tak jadi)

farah : ayah, ibu marah

ayah : farah dah mintak maaf dgn ibu blom?

farah : dah, tp ibu diam je..

ayah : ibu marah la tu..

ibu : (dlm ati aku dah tak jd marah dah pun, sedih plak tgk anak aku cam tu..)

nak buat cemana, rezeki aku dgn hp tu stakat 2 thn je.. 

p/s : so, skarang ni aku dah ilang sumer contact no., so pd kwn2, tlg sms aku no korang.. aku still guna no lama...

3 ulasan:

Mask-roll berkata...

tula...sian farah..dia x sengaja... hehehe. akak yg slh..sape suh bg farah main... ngah3.... xpe kak.. mintak kat en suami yer?? anak dia yg hlg kan..hehehe

Juraimee berkata...

alasan nak beli iphone la tuh.. kkekkeke.... rasa2 cam nak tiru .. tapi aku nak mintak kat saper yek?? hehehheheh..
anyway.. takziah ye... bawak bersabar..

ridzna berkata...

mas : nak marahkan farah pun tak leh gak.. salah kak ena biarkan dia pegang hp tu.. tgh dok riki2 hp ni nak request hat en. hubby ;)

ju : ko mintak je kat puan sally.. cakap kat dia hadiah father's day & bg dia baby boy :D